csütörtök, 25 június 2015 11:48

Befutó 22 óra után

Írta:

ÉÉÉÉÉSSSS IGEN lefutottuk a Fuss babakocsival Egyesület csapatával az Ultrabalatont, több mint 220km-t. Fantasztikus érzés hogy részese lehettem a csapatnak, befogadtatok, segítettetek, buzdítottatok..


Büszke vagyok a kisfiamra, a 10 hónapos Bobóra, a csapat minden tagjára, a támogató férjemre és magamra is persze egy kicsit.
Óriási felelősségnek és kihívásnak éreztem, főleg hogy utolsó, befutó emberként kellett célba érkeznem. Végigizgultam a szombati napot, az éjszakát a nem alvó Boti babámnak köszönhetően is, vártam az sms-eket, hogy mikor történtek meg a váltások. Azt vettem észre, hogy az előre megadott futósebességét mindenki túlszárnyalja. Te jóóó ég, gondoltam magamban, mikor fogok én futni a tervezett 6: 50-es induló, váltó időpontomhoz képest, talán éjszaka?!!! És mi lesz addig a kisfiammal, hogy legyen, mint legyen?! Mennyit fussak vele, hetek óta ezen spekuláltam. Mi a jó neki, mennyit bírhat a babakocsiban, hiszen az eddigi leghosszabb közös távunk a 17,5 km volt?!

11270326 841099745927286 7768690756158332412 o

Az éjszakai ébrenlétünk a futás előtt mindent eldöntött, így a 11 km-es utolsó szakasz helyett már 5: 45-kor vittem magammal Bobcit. Ébreszteni kellett, mert persze ekkor már aludt volna tovább, mint egy kis mormota. Elindultunk a váltóponthoz, útközben találkoztunk Olgával, a futótársammal, aki előttem rótta a kilométereket. Kikiabáltam neki, hogy „Hajrá" és próbáltam magam felpörgetni a 3-4 óra alvás után. Persze az eső is esett annak ellenére, hogy nem jósolták meg előre, így az esővédő Pesten pihent. Semmi sem úgy történt, mint ahogy előre el volt tervezve. Ennek köszönhetően a futás kezdetekor az eső elől "menekültünk", kitakartam Botit, aztán meg betakartam nehogy megázzon. A kezdeti nyűgössége miatt többször meg kellett állni, de aztán csak álomba szenderült. Én meg csak futottam és futottam.. Feljöttek az emlékek, amikor a férjemmel az adott útvonalon kerékpároztam, vagy amikor édesapámmal a Balatont tekertük körbe 11 óra alatt. Nem néztem se időt, se futósebességet, a cél lebegett előttem és hogy a csapatért mindent. 24, 5 km várt ránk. Ilyen távot előtte még sosem tettem meg, csak Boti születése előtt a félmaratont, de az óta sok minden történt.

Úton útfélen elismerő tekintetek, szavak, hajrázások, buzdítások kísérték utunkat. Voltak olyanok is, akik kocsival megálltak mellettünk és megkérdezték, hogy játék babával vagy élővel futok-e? Néztek be a kocsiba, hátha látnak valakit . És igen, ott csücsült nyugodtan az én édes, drága kisfiam vagy az igazak álmát aludva, vagy éppen egy fagyi tölcsért nyámmogva.

Aztán az utolsó 3 km-en jött a hír, hogy a csapattagok várnak a befutónál, így még izgatottabb lettem és belehúztam. Az utolsó 2 km-en már vártam, hogy meglássam a futótársaimat, akikkel a maradék 20-30 métert együtt tettük meg és léptük át azt a bűvös 2015-ös UltraBalaton célkaput.

1410784 982353605141990 5307915531509219808 o

A befutás után már kerestem a férjem tekintetét, és sírni tudtam volna a büszkeségtől. Nem magamra voltam igazán büszke, hanem a kisfiamra, Botondra, aki hozzásegített ehhez a fantasztikus teljesítményhez. A kilométergyűjtésben ezzel a futással átléptük a 900.ik km-t is, már nincsen sok hátra az 1000ig

Átlagtempóm szakaszonként: 6:13perc/km (óra, karszalagok átvétele, fotózás is..), 5:22perc/km, 5:21perc/km majd 5:15perc/km.

Köszönöm szépen Fuss babakocsival Egyesület, hogy bevettetek a csapatba. Történelmet írtunk és a részese lehettem.
Örök élmény marad!

Szeretettel gondolunk erre a hétvégére: Évi & Bobó baba

Megjelent: 1614 alkalommal
Admin

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Partnereink

  • wn
  • whl inv
  • promo box
  • szent imre
  • borsylogo 1
  • cmkfej
  • HB banner copy

Victory Eremakaszto logo