Elemek szűrése dátum szerint: október 2014
hétfő, 27 október 2014 13:55

12 tipp, hogy fuss babakocsival!

Sok friss kismama nem érzi jól magát szülés után a bőrében mert súlyfelesleggel küzd, de el sem tudja képzelni, hogyan teremtsen még időt és energiát a testmozgásra. Ráadásul hogyan oldja meg a baba felügyeletét, ha egyáltalán elvan gyermeke mással. Attól, hogy édesanya lettél és felszedtél pár kilót (ahogyan az egy várandósság esetén teljesen normális), még nem kell azt hinned, hogy nem lehetsz már fitt, és hatalmas mami cuccokban sem kell járnod örökre. :) Szépen fokozatosan visszanyerheted szülés előtti alakodat, vagy legalábbis megközelítőleg azt, ebben biztos lehetsz. Ráadásul egészségedért és alakodért babáddal együtt is tehetsz. Nem kell dadust hívnod heti háromszor egy órára.
Külföldön már semmi különös nincs abban, ha az anyukák egy három kerekű kocsival kocognak gagyarászó babájukkal. Teljesen bevett szokás, hogy így hozzák magukat újra formába testileg és lelkileg is.

Kategória: Blog
hétfő, 20 október 2014 21:17

Kell ÉN tér és kész! :)

Anyaként az éntér és az énidő

Szerintem senki nem fog megkövezni, ha azt mondom, hogy anyaként is kell egyedül lennünk, kellenek a külön programok! 
Szülés előtt, sok családtól hallottam, hogy milyen nehéz párkapcsolati szempontból az első egy év. Ezért, Olivér születése után nagyon figyeltem, hogy a párkapcsolatunkon minél kisebb csorba essen azáltal, hogy fáradt vagyok és minden figyelmem babánkon van. Igyekeztem reggel normálisan felöltözni, feltettem egy natúr sminket, rendbe szedtem magam mikorra elment Zsolti dolgozni. Ahogy már nem 3 óránként keltem éjjel etetni,  újra reggelit csináltam Zsoltinak, hogy ne vacak péksütiket egyen reggelire, este pedig igyekeztem rendet rakni mire haza jön. Elég jól át is vészeltük ezt az időszakot.

Kategória: Blog

Bár sokan, ahogy beköszönt a hidegebb idő, azonnal abbahagyják a futást, azért jó páran akadnak olyanok is, akik a rosszabb időjárás dacára is nekiindulnak a babakocsival róni a köröket. Ezekre a futásokra bizony érdemes jól felkészülni mind a mamának, mind a babának. Ebben próbálunk most egy kis segítséget nyújtani.

Kategória: Blog

A legtöbb babakocsis futót az a kritika éri, hogy kirázza gyermeke lelkét és a rázkódás káros a babára. A babakocsis futás valóban egészségtelen lenne gyermekünkre?

A rázkódás, főleg a baba egy éves kora előtt valóban kerülendő. Ezért is ajánlott, hogy gyermekünkkel lehetőség szerint jó minőségű útszakaszon, aszfalton kezdjük el a futást. Azonban az út minősége mellett még hangsúlyosabb, hogy olyan babakocsival induljunk sportolni, amit futásra terveztek.

Kategória: Blog
péntek, 03 október 2014 21:51

Bonyolultak a nők? Igen! :)

35104 145243828823347 7591306 n

 

Nem hiába mondják, hogy bonyolultabb a női agy mint a férfiaké. Szerintem az életünk is sokkal bonyolultabb. Most éppen azért merült ez fel bennem, mert a héten kezdtük a bölcsis beszoktatást Olivérrel. Nem könnyű. Megint egy új életszakasz.
Mielőtt családozni kezdtünk, mozgalmas életem volt.


Klasszikus első szerelem ami 7 évig tartott, aztán egy újabb komoly kapcsolat ami után 27 évesen úgy éreztem most bizony élni fogok mint hal a vízben. Életemben először laktam egyedül egy pesti albérletben, ami ijesztő volt több szempontból is. Egyedül kell eltartani magam és a lakás is üres esténként ha haza megyek, ezért gyorsan szereztem is két lakótársat, Katinkát és Gordont. Egy fikusz és egy kroton személyében :).

 

Kategória: Blog

Partnereink

  • wn
  • whl inv
  • promo box
  • szent imre
  • borsylogo 1
  • cmkfej
  • HB banner copy

Victory Eremakaszto logo