Verseny etikett

10409727 885887351428386 3106974162458411568 nBabakocsis futás biztonsági feltételei

Ha úgy döntesz, hogy babakocsival futsz, tartsd szem előtt, hogy sokkal nagyobb körültekintést igényel a futásod mint mikor egyedül  vagy.  A babád biztonsága a legfontosabb és, hogy mind a ketten jól érezzétek magatokat.

 

1, A verseny előtt mindenképp próbáld ki milyen babáddal futni. Ne a versenyen teszteld!

2, Indulás előtt ellenőrizd a babakocsit! 
(kerekek a helyén vannak-e,  fel vannak-e fújva megfelelően, fék működik, biztonsági karpánt megvan-e)

10391429 878181662196223 3796585098903597506 n 1

3, A starthoz állás előtt mindenképp kösd be babádat a babakocsiba!

4, Babád védelmére a verseny alatt különösen figyelj!  Vigyél neki frissítőt! Óvd a szélsőséges időjárástól, gondoskodj napvédelemről a melegben, és esővédőről esős idő esetén!

5, A versenyeken lehetőleg az utolsó sorokból induljatok, a tömeget elkerülve! Amennyiben a tervezett tempódnak megfelelő zónába is beállhatsz, ne hagyd az utolsó pillanatra!

6, Ügyelj az út hibák kikerülésére, aszfalton található szint különbségekre, padkákra, macskakőre stb.Legalább magad előtt 10 méterre pásztázd az utat, hogy időben tudj kerülni. Ne válts hirtelen irányt, ezzel könnyen balesetet okozhatsz.

7, Ne fuss közel az előtted haladóhoz! Hagyj kb. 2 méter távolságot. Különösen a rajtnál figyelj az elindulásra,valamint az éles kanyarokban. Hiszen ezeken a szakaszokon gyakran torpanhat meg a mezőny, mielőtt felveszi, vagy újra eléri az „utazósebességet”.

8, Az útra figyelj és ne a körülötted lévő szurkolókra!

9, Ne szlalomozz a futók között babakocsival! Előzésnél is légy körültekintő, nehogy balesetet okozz!

10, Váltó pontoknál és frissítő pontoknál különösen figyelj a babakocsira, nehogy felborítsák a tumultusban. Ha kell, fuss külső íven, de semmiképp ne az állomás bútorzatához közel.

11,  Rövidebb távú versenyeken javasolt a részvétel babakocsis futóknak. Előzetesen olvasd el az esemény kiírást, hogy indulhatsz-e babakocsival, illetve nincs-e olyan speciális körülmény, ami különös nehézséget okozhat a táv teljesítése közben.

12, Ha a fenti pontok elolvasása után úgy érzed, hogy nem neked találták ki a tömegeseményen babakocsival futást, inkább ne erőltesd, hagyd meg a közös futásokat az edzésekre, a versenyeken pedig indulj egyedül.

A verseny során mindig tartsd szem előtt, hogybabád és a körülötted futókbiztonsága egyaránt fontos! Ebben a sportágban a részvétel a legfontosabb, nem a sebesség és az idő.

Partnereink

  • wn
  • whl inv
  • promo box
  • szent imre
  • borsylogo 1
  • cmkfej
  • HB banner copy

Victory Eremakaszto logo