Nyári Zsolt

 

(Fuss Babakocsival alapítója)

Fiatal koromban rengeteget sportoltam. S habár a főiskolai évek, valamint a munkavállalás elő éveiben kicsit elhanyagoltam a mozgást, a felnőttkori kihívások, a munkahelyi stressz, az állandó ülőmunka miatt elég hamar egyértelművé vált, hogy sport nélkül nem lehet élni. Ezért is kezdtem el 2006 nyarától rendszeresen sportolni és – hogy minél inkább izgalmasabbá tegyem az edzéseket – különböző kihívásokat magam elé állítani. Így futottam le 2007-ben első maratonomat, amit még 4 másik követett és így döntöttem el azt is, hogy egyszer megcsinálom a nagyatádi vasembert. A különböző kihívások és események következményeként a sport annyira átszőtte az életemet, hogy már biztosan „ nem tudnék élni nélküle”.

2013-ban megszületett kisfiunk, Olivér akinél nagyobb boldogságot és örömet nem nagyon tudunk elképzelni – hasonlóan általában a többi szülőhöz. Mi lehet ilyenkor az apa célja: minél több időt eltölteni gyermekével. Azonban észre kellett venni, hogy hét közben nem nagyon érek haza 18.30 előtt, így igazából a hétvégék maradtak a családnak. De ha meg a hétvégéken sportra is fordítok időt, akkor nagyon lerövidül a családdal tölthető időszak.  Megoldás: vonjuk be Olivért is a sportba, fussunk babakocsival. Ezáltal pedig – amellett, hogy anyának kicsi pihenőidő is jut – Olivér „megismerkedik” a sporttal, együtt van az apjával, ráadásul kint van a levegőn is. Még nem volt 5 hetes, amikor március első hetében lefutottuk az első kilométereket, és innentől kezdve elindult a mi kis közös sport világunk Olivérrel. És ami nagyon meglepett: többször is azt hittem, hogy Olivér egy idő után megunja és nem akar többé velem futni. De tévedtem J Továbbra is jókat alszik, nézelődik, élvezi a futást. Szeptemberben futottunk félmaratont Budapesten, és most az új célunk: lefutni 2014-ben legalább 1000 km-t.

A babakocsis futás egy nagyszerű élmény, kezdő apukaként együtt sportolhatok a fiammal és átadhatom neki a sport szeretetét. Szeretném, hogy a fiamnak (és majd remélhetőleg valamikor a lányomnak is) élete részévé váljon a sport. Hiszem, hogy nem vagyok ezzel a célommal egyedül. És ha ez így van, akkor fogjunk össze, adjunk ennek a lehetősének hangot és fussuk babakocsival!

Partneroldalunk

rossmann strollfit logo

Partnereink

  • wn
  • whl inv
  • promo box
  • szent imre
  • borsylogo 1
  • cmkfej
  • HB banner copy

Victory Eremakaszto logo