Szarvas-Fekete Lilla

 

Szarvas-Fekete Lilla vagyok, Pécs-Újhegyen lakom. A futás már 5 éve az életem része, hobbiszinten űzöm ezt a csodás sportot. Régebben sokat jártam hegyet, sziklát mászni, így a futás remek kiegészítő sport is volt számomra, illetve pár felesleges kilót sikerült is leadnom. Sok versenyen is voltam,  s sokszor dobogós helyezéseket is sikerült elértem. 21 hónapja született meg kislányom, Csenge. Minimális időszakot hagytam ki, hisz a várandósságom alatt is futottam, illetve Csenge születése után már nem sokkal újra futócipő volt a lábamon. Szerencsére nem akadályozott a szoptatásban a futás, sőt, még jótékonyan is hatott a tejtermelésre. Olyannyira, hogy kislányom lassan már 2 éves lesz, s még mindig szopizik. Csenge egyenlőre még kicsi a nagyobb távolságok megtételéhez, így őt futóbabakocsiban tolva szoktam vele edzeni. Átlagban heti 2-3-szor futunk 4-5 km-t, főleg terepen, a köztes napokon pedig sétálunk.

Csenge nagyon szeret futóbabakocsizni, néha el is alszik benne. Versenyeken most már együtt futunk, bár a dobogós helyezések most már kicsit megritkultak, de így is örömmel futjuk a versenytávokat is. Régebben, s most is inkább a rövidebb, 2-7 km-es távokat szeretem futni. Évente egyszer, kétszer azért "becsúszik" egy-egy félmaraton is, ezt már egyedül futom, főként közösségi futórendezvényeken. Maratont eddig egyszer futottam, 3 éve, valóságos túlélés volt, de megérte küzdeni. A magashegyi túrák megtanították nekem, mi az a kitartás, így a hosszú távokat is sikerült teljesítenem szintidőn belül, még a maratont is. Következő 42 km-t a közeljövőben nem tervezek, félmaratont viszont a nyáron fogok futni. Csapatban először tavaly versenyeztem, s sokkal jobban tetszett, mint egyéniben. Gyorsabban tudtam futni, ösztönző erővel hatottak rám a csapattársak. Tavaly óta tag vagyok a komlói DÖKÉ- nek, akik hangulatos, jól szervezett kis versenyeket, örömfutásokat szoktak rendezni. Ezeken a rendezvényeken gyakran futóbabakocsival futok. A környékünkön egyenlőre rajtam kívül még senki sem fut így futóbabakocsival, így mi ebben úttörők vagyunk. Bár a jövő még hozhat babakocsis futótársakat is. :)

VII. Izsáki Kolon Kupa

Tegnap részt vettem az VII. Izsáki Kolon Kupa futóversenyen. Kicsit hirtelen ötlet volt, de gondoltam belevágok, hisz jelenleg vidéken vagyunk, így nem volt túl nagy a távolság. Három táv közül választhattak a futók, 15, 5, vagy 2,5 km. A legrövidebb, 2,5 km-es távot választottam, Csengével futottam futó babakocsival. Rengetegen voltak mindhárom távon, a legnépesebb korosztály itt is a 20 és 40 év közötti volt. Nagyon sokan a helyszínen neveztek, pedig az online nevezés olcsóbb volt, illetve nem kellett előre fizetni. Már-már tömeg fóbiám volt, annyi sok futó volt, megdőlt a részvételi rekord. A korábbi évek eredménylistáit elnézve ez a verseny egy kisebbnek számított, de mostanra kinőtte magát egy nagyobb versennyé. Chipes időmérés volt mindhárom távon. Az útvonal nagy része aszfalton vezetett, pár száz méter földes út is volt benne, de szerencsére nem volt sár, gondolom elszívta a homokos talaj. A felnőtt futamok előtt voltak gyerek futamok is. A legelső futás a 300 m-es ovis táv volt. Csengét is beneveztem, bár ő még zsenge korából kiindulva bölcsis korosztálynak felelne meg, de pár száz métert már meg tud tenni. Most is sikerült neki futni - sétálni, s a célban kapott egy kis nyuszis befutó érmet. Szerencsére nem volt eső, sőt, még a nap is ki - kisütött. Jól esett ez a kis futás ezen a sík terepen. Negyediknek sikerült befutnom a korosztályomban, nem sokon múlott a harmadik hely. A futás után még tettünk egy hosszabb sétát a faluban.
2014.05.17.

II. MérőMaraton – 7 km futás

2014. március 29.-én rendezték meg a II. MérőMaratont Kaposmérőn. Számos DÖKE tag vett részt ezen a remek futórendezvényen. Kettő táv közül lehetett választani: félmaraton vagy 7 km. A rövidebb távot választottam, Csengével együtt futottam, futó babakocsiban toltam őt. Nagyon szép helyeken futottunk, a faluból kiérve csodálatos táj fogadott minket. Nagyon szeretek terepen futni, otthon is zömmel földes utakon edzek. A futó babakocsi jól elnyeli az energiát, ezáltal nem zötykölődik az ilyen utakon. Szerencsére gyönyörű, napsütéses, igazi tavaszi időt sikerült kifognunk a verseny napján. Csenge is nagyon élvezte a futást, végig nézelődött. Nagyon jól esett nekem is ez a kis mozgás. Célba érkezés után egy gyönyörű, nagy befutóérmet akasztottak a nyakamba, sőt, Csenge is kapott egy aranyos kis medált, ami élete első érme lett. Nagyon örülök, hogy jól sikerült ez a nap, sok-sok szép emlékkel tértünk haza.

Partneroldalunk

rossmann strollfit logo

Partnereink

  • wn
  • whl inv
  • promo box
  • szent imre
  • borsylogo 1
  • cmkfej
  • HB banner copy

Victory Eremakaszto logo