Horváth Réka

 

Fussunk, bárhogyan, akár babakocsival is...

Eredmény és célorientált ember vagyok az élet szinte minden területén, talán ez már a gyerekkoromból ered. Akkoriban duci kislány voltam, ezért sportolni jelentkeztem 13 éves koromban a helyi tájfutó szakosztályhoz. A futás iránti szeretetem azóta is megvan. Nem igazán szerettem a versenyt, de valahogy részévé vált a sportolói pályafutásomnak is: hajnali kelések, hideg tájfutó ruha, aztán irány az erdő mindössze egy tájoló és térkép segítségével.  Nem kedveltem a reggeli indulásokat,  de amikor már ott voltam az erdőben, imádtam! Ha rendszeresen futok, hihetetlen erősnek érzem magam szellemileg és érzelmileg egyaránt, meg persze a fizikai állóképességem is jó lesz. Elsősorban tehát ez motivál, meg persze szeretnék üde, csinos és fiatalos maradni...:)

Még Kristóf születése előtt nyilvánvaló volt, hogy veszünk egy futós babakocsit, hogy a sportolás a lehető legkevesebb ideig maradjon ki az életemből. Kristóf, aki most 15 hónapos, 3 hónapos volt, amikor beszereztük a Mamas&Papas Sport 03 kocsit és igazában minden szoktatás nélkül elkezdtük a futást. A kezdetekben mindig egyenesbe fektettük, hisz a gerincének nem tett jót, ha megdöntöttük, de ma már ülve élvezi a lendületet. Minden nyaralásra vagy hétvégi kikapcsolódásra magunkkal visszük a babakocsit, hogy mind a hárman együtt élvezhessük a minőségi együttlétet (amikor teheti, férjem is fut).

Kristóf alapvetően egy nagyon kiegyensúlyozott, alkalmazkodó baba, szinte svájci óra pontosságú napirendünk van a kezdetektől, így nem kellett hozzászoktatni a futáshoz. Most már csak annyit mondok reggelente, hogy „Na, megyünk futni? És vigyorogva indul a bejárati ajtó felé...”. Kb 3x futok hetente. Valamikor csak maga az edzés a cél, de legtöbbször igyekszem összekötni vagy egy bevásárlással vagy egy játszótéri mókával. Igazában nincs edzőtársam, de ez nem a babakocsis futás miatt van, inkább amiatt, hogy évek óta az egyedüli futást szoktam meg, illetve számomra pont ez a nagyszerű a futásban, hogy nem kell alkalmazkodni semmihez, csak felhúzom a cipőm és már indulok is.

Az egyedüli nehézség talán az, hogy hegyen lakunk, így egyre nehezebb felfutnom magam előtt tolva a kb 20-25 kilós kocsit. Bár fél maratoni távokat futottam korábban, most a hegyi és súly okozta nehézségek miatt az edzéseimet 3-6km-ekre kellett redukálnom, kivéve, ha valahol az Alföldön vagyunk. Az igazság az, hogy megváltás, amikor babakocsi nélkül futok, teljesen más érzés, értelemszerűen sokkal könnyebb.

A Sport 03 jó kocsi, így nagyon könnyen lehet 1 kézzel is vezetni akár, sőt, én néha magam előtt meglököm és pár másodpercig szabad kézzel futok utána. Az első kerék rögzíthető, így amikor hosszabb távon egyenesben futunk mindig rögzítjük.

Most hogy van ez a közösség, jó lenne ismét versenyekre járni és közösen futni!

Partneroldalunk

rossmann strollfit logo

Partnereink

  • wn
  • whl inv
  • promo box
  • szent imre
  • borsylogo 1
  • cmkfej
  • HB banner copy

Victory Eremakaszto logo