A babakocsis futás előnyei

A jó példa ragadós, sportra nevel

Azt tapasztaltuk közösségünkben, hogy nagy hatással van a gyerekekre, ha kis koruktól részt vesznek a családi sportolásban. Megszokják a rutint, tudják, hogy heti néhány alkalommal most mi jön. TV nézés helyett a nap része a sportolás anyával vagy apával. 2-3 éves gyerekeknél rendszeresen előfordul, hogy bemelegítésnél vagy nyújtásnál a szülővel együtt csinálják a gyakorlatokat, utánozzák őket. Aztán persze olyat is láttunk már, hogy a lányok elkezdtek futni a játék babakocsival. 😊 Nálunk például a gyerekek kifejezetten nem szerettek babakocsiba ülni, de ha felhúztuk a futó ruhát, akkor maguktól ültek be a nagy kerekű csoda babakocsiba.

Szülő-gyermek kapcsolat mélyítése

Saját példánkból tudom, hogy remek hatással van a szülő-gyerek kapcsolatra. Apa sokat dolgozott, esténként ért haza, viszont szüksége volt kikapcsolódásra, sportra, a gőz kiengedésére. Ezért lett közös program az apa-fia esti futás. Egyrészt irtó jófej az apuka szerintem, ha elmegy a gyermekkel sportolni, mert anyuka vagy egy kicsit kikapcsolhat addig otthon vagy együtt is lehet sportolni, másrészt a gyermek is irtó boldog, hogy ez a közös fix program hetente többször. Lehet együtt cicákat, kutyákat keresni, különböző autó márkákat vagy színeket vagy megbeszélni, hogy mi volt aznap. Ezen felül mi még esti altatáshoz is gyakran használtuk a kocogást.

Segítség szülés utáni depresszió ellen

A szülés utáni új helyzet, a rengeteg feszültséget, mélypontot is hoz magával a sok gyönyörűséggel együtt. Gyakori a szülés utáni depresszió, ami ha még nem olyan súlyos állapotú, hogy orvosi segítség és gyógyszer kell, akkor segítség lehet a babakocsis futás. Több tagunk is van, akit ez mozdított ki a rossz állapotból. Kimozdultak, közösségbe kerültek, egy kis szabadságot éltek meg, fittebbek lettek és ez komoly változásokat hozott az állapotukban.

Jótékony hatás a párkapcsolatra

Egy gyermek születése után átrendeződik a párkapcsolat teljesen. A fókusz a gyermekre kerül, amit sokszor rosszul viselnek a párok és ezen felül is mindenkinek megvan a saját maga gondja is.  Az első 2-3 év sok kapcsolatban kritikus, pedig azt gondolnánk a legszebb időszak. Viszont az együtt sportolás, hobbi egy közös cél nagyon segítő tud lenni, át tud lendíteni a mélypontokon. Erről is szuper tapasztalatunk van, egyik fő oka a fuss babakocsival mozgalom elindításának nekünk pont ez volt.

Közösség

A gyermek érkezésével, a régi barátok szépen lassan elkopnak általában. Legalábbis azok, akiknek nincs gyermekük. Nem szeretnek minket kevésbé, egyszerűen egészen más lesz a napirend, mások a programok és persze velünk mindig ott a gyermek. Teljesen normális dolog. De a Fuss babakocsival mozgalom egy új közösséget hoz magával, ahol hasonló problémákkal küzdenek a tagok, így támogatják egymást. Igazi barátságok születnek nálunk.

Fitt anya, boldog baba

Több oka is van, ami miatt szuper dolog a szülés utáni sportolás.

Kiegyensúlyozottabbak leszünk, ha rendszeresen sportolunk. Vagyis kevésbé leszünk sárkányok a plusz kilók, a kevés alvás és a sok nehézség ellenére. 😊 Ha MI rendben vagyunk, akkor a gyerekek is rendben vannak, a férjünk is rendben van, a házasságunk is rendben van, vagyis az egész családunk rendben van.

Hihetetlen, de igaz, ha fáradtak vagyunk és rávesszük magunkat a sportolásra, akkor energikusabbak leszünk és kevésbé feszültek. Nem kis erőfeszítés kell hozzá sok-sok kialvatlan éjszaka mellett, de érdemes elindulni, mozogni.

Várandósság alatt gyakran felcsúszik némi túlsúly is, ami önbizalom problémát okozhat, emiatt is érdemes elkezdeni mozogni.

Ha értesülni szeretnél eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre, és cserébe ingyenes letöltheted babakocsival futóknak szóló kisokosunkat.

Sárdi Szilvia
Sárdi Szilvia
Tovább olvasom
Mivel jelenleg is aktív bérlőtök vagyok, szeretném megköszönni, hogy vásárlás előtt lehetőségem van több babakocsit is kipròbálni. Az átadás és az időpont egyeztetése nagyon rugalmasan ment, a babakocsi, amit kaptam olyan, mintha új lenne. Alig várom a következőt Köszönöm!
Lévainé Halmos Kata
Lévainé Halmos Kata
Tovább olvasom
Többször is béreltem ikres futóbabakocsit Fruzsiéktól. Rövid és hosszú távra is. Nagyon jó állapotban lévő kocsikat kaptunk, télen ajándék lábzsákokkal. Mindenkinek jó szívvel ajánlom Fruzsiékat korrekt, rugalmas, kedves anyuka ♥️
Brunda Anett
Brunda Anett
Tovább olvasom
A Fruzsiéktól bérelt Thule glide típusú futóbabakocsi szuper, újszerű állapotban volt, élmény volt vele a futás. Számomra nagyon hasznos volt kipróbálni pár hónapig ezzel a kocsival a futást mielőtt saját kocsiba beruháztam. Én nem Thule-t vettem de most már látom hogy a Thule az igazi ! Az átadás nagyon gördülékenyen ment, igazán rugalmas a csapat.