Bob

Milyenek is azok a híres BOBOK???

A napsütéssel együtt, felélénkült a futókedv a családosoknál is. Szépen fogynak a futóbabakocsik a kölcsönzőnkből és naponta hívtok, hogy vásárlás előtt álltok és segítsek.

Egy kis poszt sorozatba kezdek, amiben azokról a babakocsikról, márkákról írok, amiket mi kipróbáltunk, tapasztalatunk van róla. Természetesen ez az én saját, szubjektív véleményem, nektek lehet egészen más.

A Fuss babakocsival Youtube csatornán is beszélek több típusról, meg tudjátok nézni azt is.

BOB(ika)

Aki követ minket, azt tudja, hogy alapjában véve mi BOB pártiak vagyunk. Ennek az az oka, hogy 5 éve megvettük az első fiunk születése után a saját BOB Utilitynket és úgy éreztük, hogy egy másik dimenzióba kerültünk. 5 éve még nem is nagyon volt másnak BOB babakocsija itthon, hiszen a babakocsis futásnak akkor még semmi kultúrája nem volt Magyarországon, néhány elszánt apukától eltekintve, nem nagyon lehetett látni babakocsival futó embereket. A fuss babakocsival mozgalomnak hála, ez mára másképp van, csodálatosak vagytok, mert rengetegen futtok a gyerekekkel!

Tehát miért BOB?

Futóbabakocsi kölcsönzőnkben a babakocsik 80%-a BOB. Mégpedig azért, mert ugyan kipróbáltunk több mint 20 féle futóbabakocsit, de ez bizonyult a legjobbnak több okból is.

Azt szoktam mondani, hogy a BOB olyan, mint egy traktor, tönkretehetetlen, masszív darab. Maximum defektet kap, más baja soha nincs. Az öreg csontok, amik akár 8-10 évesek is lehetnek, megbízhatóan működnek, egyedül az ülő felülete nem olyan párnázott, viszont ezt meg lehet oldani egy utólag vásárolt memory betéttel. A BOBnak egy ellensége van, a nem megfelelő KARBANTARTÁS, azaz, ha a teraszon tárolod és megázik, majd nem szárítod ki megfelelően. Ilyenkor a szövet bepenészedik és mehet a kukába a prémim babakocsid. Természetesen ez bármilyen márkájú babakocsira igaz. Ha penészes lesz, akkor a Savo és egyéb penészölőkkel való próbálkozás sem hoz feltétlenül sikert.

Nem szeretném ebben a posztban most részletezni, hogy milyen egy profi futóbabakocsi, mert sok helyen olvashattok erről az oldalunkon, de annyit azért elmondok, hogy 3 darab, minimum 40 centiméteres fix kerékkel rendelkezik!

Alap tulajdonságok:

 • 3 darab felfújható kerék
 • PROFI rugózás
 • Dönthető háttámla
 • Lábfék
 • Tolókaron kézifékkel rendelkezhet. Típus függő.
 • Kényelmes párnázott ülés
 • 1-1 zseb az ülés két oldalán belül a gyermek számára
 • 5 pontos biztonsági öv, teljesen testreszabható, állítható
 • Hatalmas nagy nap/szél elleni kupola ablakkal ellátva
 • A fő ülés kiegészítők nélkül 6 hónapos kortól használható. Adapter kapható hozzá, így mózessel és hordozóval már újszülött kortól használható.
 • Szövet: gyöngyvászonszerű, szappanos vizes nedves ronggyal is könnyen, foltmentesen tisztítható (ezt más márkákról nem mondhatom el). Jól tolerálja a napfényt hosszú távon is, nem jellemző a fakulás
 • Terhelehetősége: 31,75 kg
 • Súlya: 11,66 kg
 • Mérete
 • Összecsukott mérete

Típusok:

Bob Utiliy

3 darab fix, 40 centiméteres, vastag, túrakerékkel rendelkezik. Ezt a típust szoktuk javasolni a legrosszabb útvonalakra. Mivel az első kerék is 40 centiméteres és fix, ezért ezek a típusok veszik legjobban az útproblémákat, kavicsot, földutat.

Bob Ironman

3 fix kerékkel rendelkezik, mint az Utility, viszont vékonyabb a kereke. Ezt kifejezetten aszfaltra találták ki. Nagyon kényelmes futni vele. Érezhető egy kis különbség aszfalton az Utilty és az Ironman között.

Bob Revolution, Pro, Flex

Természetesen ezek a típusok is 3 kerékkel rendelkeznek, viszont itt az első kerék kisebb, mint a hátsók, mivel bolygósítható.

Érdemes észben tartani, hogy ami nem fixkerekű, az már átmeneti babakocsinak számít, nem profi futónak. Ezt a gyártó inkább fitneszre, nem pedig rendszeres futásra javasolja.

Kipróbáltunk több márkát is bolygósítható futóbabakocsikból, és néhány volt, amit már újonnan visszaküldtünk a gyártónak, mert fixálás esetén is szitált az első kerék. Egyedül a BOB-nál nem tapasztaltunk ilyet. Nagyon szuper kis kocsik ezek a bolygós kerekűek is, hiszen, ha valakinek ez a fő babakocsija, akkor sokkal könnyebben lehet vele közlekedni egy boltban és a hétköznapokban.

Kiegészítők:

Hordozó & mózeskosár

Amire figyelni kell! – ha szeretnétek első perctől használni a babakocsit, akkor szükségetek lesz egy adapterre, hordozóra és mózesre. VISZONT, ezen a téren voltak változtatások az évek során a márkánál, ezért rendkívül fontos megnézni a gyártási számot, hogy megfelelő adaptert és hozzá illő kiegészítőket szerezzetek be. A Bob leginkább Britax, Römer és Bob márkájú eszközökkel kompatibilis, de ezen belül is meg kell nézni, hogy biztosan passzoljon.

Snack tálca

Vannak gyerekek, akik igénylik, hogy legyen előttük valami, amibe kapaszkodni tudnak, amire pakolni tudnak, vagy ráköthetik a játékot. De itt van például Brúnó, Timi fia, aki utálja, ha be van kötve, (ami tökre nem biztonságos, de ez őt cseppet sem érdekli, csak az, hogy neki nem kényelmes) legalábbis, ha a vállán van az öv. Ezért neki fontos, hogy legyen valami pluszban előtte, ami ad egy kis extra biztonságot.

Bundazsák

Fontos infó! A bobok biztonsági öve nem szétszedhető, tehát, hiába vesztek olyan bundazsákot, amin annyi lyuk van, mint az ementáli sajton, akkor se fogjátok tudni áthúzni rajta az övet, mert egyben van az egész. Ezért a megoldás a bundazsák átalakítása. Vagyis, csinálni kell egy hasítékot, amit vagy vissza szegünk, vagy egy tépőzárat varrunk oda. Így, könnyedén ki tudjuk húzni a vállon áthúzható övet és be tudjuk kötni a gyermeket.

Esővédő

Lehet kapni elég borsos árban BOB esővédőt. Nyilván ez illeszkedik a legjobban a babakocsihoz, de sokan univerzális esővédőt használnak hozzá.

UV szűrős szúnyogháló

Bob márkájú szúnyoghálót is lehet venni, igazi bunkis életérzést teremt a gyerekeknek. Tapasztalatunk szerint a szitáló eső még erről is simán lepereg. Jópofa, hasznos lehet, ha sokat vagytok kint tűző napsütésben (de gondolom, a gyerekekkel nem vagytok😊).

Merjek-e használtat venni?

Ebből a márkából bármikor, mindenképp. 🙂 Természetesen amennyire lehet legyen megkímélt állapotú, de ebből még ezeréves kocsikat is láttam, amik bőven kiszolgálnak még 2-3 gyermeket is. A konstrukció nagyon megbízható! Inkább vegyetek egy használt Bobot, mint egy közép kategóriás új babakocsit! A használt tök oké, nekem elhihetitek, mert közel 30 darabos gépparkunk van a kölcsönzőben és rendszeresen megkérdezik tőlem, hogy új-e a babakocsi mert látszatra az. Pedig van már bennük jó pár kili. 😊

TIPPEM:

Ha már van kedvenc babakocsid a hétköznapokra és egy jó futóbabakocsit szeretnél, akkor Utilty-t vagy Ironman-t vegyél. Ha viszont még babát vártok, szeretnétek futni, túrázni, akkor vegyetek egy bolygósítható kerekű Revot. Adapterrel mózes, hordozó is rátehető, így akár lehet a fő babakocsi is. Természetesen méretre nem összehasonlítható egy utazó babakocsival, vagy a trendi Stokke kocsikkal, de már egy sima séta élményetek is egészen más lesz egy nagy kerekű kocsival, mint a kis tömör kerekűekkel.

Záró gondolatom a BOB-ról.

A Bobokat 2005 óta gyártják, ez idő alatt a gyártó csak minimális változtatásokat tett az első típusokon. Az utolsó 10 évben szemre szinte semmi különbséget nem lehet látni a babakocsikon. Az alapkoncepció töretlenül remek, megbízható, strapabíró. Jelenleg, a 3 említett típus annyiban tér el, hogy vékonyabb vagy vastagabb a kereke, bolygósítható vagy fix a kereke, illetve állítható-e a tolókar magassága vagy van-e rajta kézifék. Csodálatos babakocsi, hosszú múlttal. Nagyon jó szívvel ajánljuk!
Vigyétek el egy körre!

Oszd meg!