Babakocsis futás biztonsági feltételei

Ha úgy döntesz, hogy babakocsival futsz, tartsd szem előtt, hogy sokkal nagyobb körültekintést igényel a futásod mint mikor egyedül vagy. A babád biztonsága a legfontosabb és, hogy mind a ketten jól érezzétek magatokat.

1. A verseny előtt mindenképp próbáld ki milyen babáddal futni. Ne a versenyen teszteld!

2. Indulás előtt ellenőrizd a babakocsit!
(kerekek a helyén vannak-e, fel vannak-e fújva megfelelően, fék működik, biztonsági karpánt megvan-e)

3. A starthoz állás előtt mindenképp kösd be babádat a babakocsiba!

4. Babád védelmére a verseny alatt különösen figyelj! Vigyél neki frissítőt! Óvd a szélsőséges időjárástól, gondoskodj napvédelemről a melegben, és esővédőről esős idő esetén!

5. A versenyeken lehetőleg az utolsó sorokból induljatok, a tömeget elkerülve! Amennyiben a tervezett tempódnak megfelelő zónába is beállhatsz, ne hagyd az utolsó pillanatra!

6. Ügyelj az út hibák kikerülésére, aszfalton található szint különbségekre, padkákra, macskakőre stb. Legalább magad előtt 10 méterre pásztázd az utat, hogy időben tudj kerülni. Ne válts hirtelen irányt, ezzel könnyen balesetet okozhatsz.

7. Ne fuss közel az előtted haladóhoz! Hagyj kb. 2 méter távolságot. Különösen a rajtnál figyelj az elindulásra,valamint az éles kanyarokban. Hiszen ezeken a szakaszokon gyakran torpanhat meg a mezőny, mielőtt felveszi, vagy újra eléri az „utazósebességet”.

8. Az útra figyelj és ne a körülötted lévő szurkolókra!

9. Ne szlalomozz a futók között babakocsival! Előzésnél is légy körültekintő, nehogy balesetet okozz!

10. Váltó pontoknál és frissítő pontoknál különösen figyelj a babakocsira, nehogy felborítsák a tumultusban. Ha kell, fuss külső íven, de semmiképp ne az állomás bútorzatához közel.

11. Rövidebb távú versenyeken javasolt a részvétel babakocsis futóknak. Előzetesen olvasd el az esemény kiírást, hogy indulhatsz-e babakocsival, illetve nincs-e olyan speciális körülmény, ami különös nehézséget okozhat a táv teljesítése közben.

12. Ha a fenti pontok elolvasása után úgy érzed, hogy nem neked találták ki a tömegeseményen babakocsival futást, inkább ne erőltesd, hagyd meg a közös futásokat az edzésekre, a versenyeken pedig indulj egyedül.

A verseny során mindig tartsd szem előtt, hogy babád és a körülötted futók biztonsága egyaránt fontos! Ebben a sportágban a részvétel a legfontosabb, nem a sebesség és az idő.

Ha értesülni szeretnél eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre, és cserébe ingyenes letöltheted babakocsival futóknak szóló kisokosunkat.

Sárdi Szilvia
Sárdi Szilvia
Tovább olvasom
Mivel jelenleg is aktív bérlőtök vagyok, szeretném megköszönni, hogy vásárlás előtt lehetőségem van több babakocsit is kipròbálni. Az átadás és az időpont egyeztetése nagyon rugalmasan ment, a babakocsi, amit kaptam olyan, mintha új lenne. Alig várom a következőt Köszönöm!
Lévainé Halmos Kata
Lévainé Halmos Kata
Tovább olvasom
Többször is béreltem ikres futóbabakocsit Fruzsiéktól. Rövid és hosszú távra is. Nagyon jó állapotban lévő kocsikat kaptunk, télen ajándék lábzsákokkal. Mindenkinek jó szívvel ajánlom Fruzsiékat korrekt, rugalmas, kedves anyuka ♥️
Brunda Anett
Brunda Anett
Tovább olvasom
A Fruzsiéktól bérelt Thule glide típusú futóbabakocsi szuper, újszerű állapotban volt, élmény volt vele a futás. Számomra nagyon hasznos volt kipróbálni pár hónapig ezzel a kocsival a futást mielőtt saját kocsiba beruháztam. Én nem Thule-t vettem de most már látom hogy a Thule az igazi ! Az átadás nagyon gördülékenyen ment, igazán rugalmas a csapat.