Személyes történetünk

Mi vagyunk a Nyáriék.  🙂  Zsolti, Fruzsina, és kis kincseink Olivér és Bendegúz.:)

Zsolti adótanácsadó, nagyrészt irodában ül, én pedig már sok mindennel foglalkoztam, mert szeretek új dolgokba kezdeni. Így dolgoztam ügyvédi irodában, majd személyi edzőként egy női fitness teremben, legutóbb létrehoztam egy öltönyszolgálatot, ahol üzletembereket öltöztettem.

Mind a ketten pörgős életet éltünk, sok barátunk van, imádunk fesztiválokra járni, utazni, borozni a teraszon, grillezni a barátokkal és persze sportolni! Mindig sportoltunk, közös pont  a múltból a tenisz, de evezés és tánc is volt még gyerekkorban. Mostani nagy kedvencünk a futás mellett a TRX.

"2009 óta futunk rendszeresen, és versenyezgetünk hobby szinten."

Zsolti igazi hős, 2011-ben megcsinálta az Ironman-t, rendszeresen fut félmaratonokat és maratonokat is. Én még csak a prágai félmaratonig jutottam (de oda is húsz barátomat beszerveztem)..

2013 januárban megszületett kisfiunk Olivér. Tökéletes helyre érkezett úgy tűnik, mert az ő mozgás igénye is extrának mondható. Mindenre felmászik, különösen imádja az asztal tetejét és a konyhapultot, de ha nincs más, akkor a törölköző szárító is megteszi. 🙂

Szándékosan futásra alkalmas babakocsit vettünk. így Zsolti tudott futni Olivérrel fél éves korától.

Körülbelül fél órával kezdtek, majd kicsit növelték a távot, de egy óránál többet nem nagyon futottak, mindezt heti 2-3 alkalommal.

Zsolti azért ragaszkodott ahhoz, hogy ilyen babakocsink legyen, mert rengeteget ül irodában. Kell neki a mozgás, viszont nem akart a családozástól még több időt elvenni, így szuper apa-fia program lett belőle. Pár hónapig élveztem, hogy van 1 óra pihenő időm. Aztán mikor úgy éreztem, hogy már nekem is jól esne a mozgás, elkezdtem kocogni és nem olyan régen már TRX-re is elmentem.

2013 őszén futották együtt első félmaratonjukat a fiúk a Nike budapesti félmaratonján.

Nekünk nagyon bevált ez a kis családi kocogás, és úgy gondoljuk ezzel jó példával járunk fiunk előtt is. Őt biztosan nem kell majd noszogatni, hogy menjen sportolni mert az egészséges…

Miért indítottuk el a mozgalmat?

Hogy minél többen megismerjék ezt a sportágat. Futó közösségeket szeretnénk szervezni országos szinten. Sok anyuka van otthon egyedül, nincs segítsége – nagymama vagy bébiszitter – így nekik is jó megoldás lehet a babakocsis futás, ha mozogni szeretnének. Na meg a közösség az kell egy anyának! Nagy lelki erőt ad, ha hozzánk hasonlókkal találkozunk.  Reméljük egyre többen csatlakoznak és megosztják velünk élményeiket, tapasztalataikat!

Aki ismer engem az tudja, mindig azt mondtam egy tömeges rendezvényen: „mennyi ember, csodálatos!! 🙂 „,  hát ezt most is így gondolom, így remélem a babakocsis futók rendezvényein is elmondhatom ezt egyszer!  

Nyári Fruzsi