Közös futás

A futás lehet magányos sport vagy közösségi. Mind a kettőnek megvan a maga szépsége, attól függően dönthetünk, hogy magányosan akarunk e elmélyedni gondolatainkban, vagy jól esik egy beszélgető partner,  akár egy motiváló edzőtárs. Ha már megígérjük valakinek, hogy együtt futnunk, muszáj erőt venni magunkon és útnak indulni. 🙂

Nekünk babakocsis futóknak mindig van, legalább egy futótársunk. A gyermekünk! 🙂 Mivel az anyukák viszonylag sokat vannak kettesben babájukkal és keveset felnőtt társaságban, kifejezetten jót tesz a lelkünknek, ha együtt futunk más anyukákkal. Ráadásul, ha most kezdjük ezt a műfajt, akkor mindenképp jól jöhet egy kis biztatás és jó tanács. Arról a kellemes melléktermékről pedig még nem is beszéltem, hogy a sportolás után milyen jó a skacoknak egy jó mókázás a játszótéren együtt.

A Fuss Babakocsival Egyesületnek célja, hogy minél gyakrabban ösztönözze és szervezze össze lelkes, sportszerető tagjait közös futások és más saját eseményeken való részvételre.

Van, hogy csak két-három anyuka összebeszél, de olyan is, hogy 10-15 babakocsis kocog együtt.
Jelenleg heti rendszerességgel Budapesten a 17. kerületben és Soroksáron futunk együtt heti néhány alkalommal délelőtt.

Az legaktuálisabb információkról értesülhettek a Fuss Babakocsival Facebook csoportunkon keresztül.

Szeretnénk, ha egyre több babakocsis szülő futna együtt, helyi, lokális párok, csoportok is szerveződnének, így csodás új barátságok is kialakulhatnak a közös élmények alkalmával..

Ha szeretnétek sporttársat találni, írjátok be a Facebook csoportunkba merre futtok és könnyen találhattok magatok mellé futótársat.

Fuss Babakocsival!

Közösségi események

A Fuss babakocsival mozgalom, egy sportos, családi személetet szeretne elültetni. Bevezetni kis kortól a gyermek és a család szokás rendszerébe, hogy az esti Híradó nézés helyett, elmenjenek sportolni. A Fuss babakocsival csak a kezdet.

A családok számára igyekszünk egyre több sportos és nem feltétlenül sportos rendszeres összejövetelt, programot szervezni. Sportos családi közösséget építünk országosan!

A felsoroltakon kívül, a közösség kedvétől függően spontán is szerveződnek időszakosan programok. Mozi, kirándulás, bringázás. Kövessétek esemény naptárunkat a honlapon és a Facebook csoportokat!

Mami kimenő

Ilyenkor apa eteti, fürdeti és fekteti le gyerkőcöt. Vagy éppen mindent másképp csinál, mint ahogy mi szoktuk, amit elfogadunk és támogatunk!! Mert mi eközben jól érezzük magunkat anyuka társaink táraságában 19.00-23-00 között. Lazulunk és nevetgélünk egy adott helyen, amit előre megbeszélünk. Erre minden hónapban a csoportunkban egy eseményt hozunk létre.

Baba nap

Évente több alkalommal, időjárástól és ötlettől függően valahol együtt vagyunk gyerekek és anyukák. Vagy akár apukák. Játszóterezés, játszóház, közös farsangolás, bábszínház stb. Erre is a csoportunkban facebook eseményt csinálunk.

Teszt futások

Ezt a 2 órás eseményt azoknak hoztuk létre, akik még nem próbálták a babakocsis futás, vagy még nem döntötték el, hogy ez az ő sportjuk e. Budapesten, évente 2-3 alkalommal, parkos területeken találkozhattok velünk és kipróbálhatjátok térítés mentesen a babakocsis futást. Többféle típusú babakocsit van lehetőségetek kipróbálni, futni vele és feltenni felmerülő kérdéseiteket  tapasztalt babakocsis futóknak. Következő időpontról a Facebook oldalunkon értesülhetsz.