Egyesületünk mérföldkövei

„ 2014 tavaszán, ültünk a nappalinkban Zsoltival és Olivérrel és azon töprengtünk, hogy mi imádunk babakocsival futni! A gyerkőcünk magától belemászik a kocsiba ha futni akar, pedig alapjában véve feszítő vassal se tudjuk a kocsiba tuszkolni, DE a futás az más. Az közös program apával és anyával, „száguldás”, szomszédoknak integetés, gagyarászás, óriási alvás a jó levegőn. Mind a hárman szeretjük. Akkor miért ne mondanánk el ezt mindenkinek, hogy fussanak babakocsival? Itthon ez még nem megszokott sportág, pedig külföldön már régen divat. Nem találtunk fel semmi újat, csak elkezdünk közösséget szervezni, Fuss babakocsival mozgalom formájában, hogy egyre többen legyünk.
Úgy döntöttünk, hogy felhívjuk Magyarország figyelmét erre a szuper családi sportra! Hát hogyan máshogy, mint egy rekord kísérlettel! 3 hónapos munka előzte meg a rekordot. Sok-sok levél, telefon, megjelenés igyekezett támogatni az esemény sikerességét.”

 

Az időjárás nem kedvezett, esett reggel, ezért a 108 nevezőből, 64 bátor anyuka és apuka érkezett a szeptember 14-én a 29. Wizz Air Félmaraton Ligetkörére és kocogta le együtt a 3,4 kilométeres távot.

Magyar babakocsis futók rekorderek lettek! 😊

Bővebben itt olvashatsz:

http://www.futanet.hu/cikk/dm-fuss-babakocsival-rekord-allitas-8211-kipipalva

http://magyarhirlap.hu/cikk/3378/Rekordok_konyve_iden_osszel_gyulik_ossze_a_legtobb_babakocsis_futo

Mivel nagy érdeklődés volt a rekordot követően a babakocsis futás iránt, szerettük volna, ha hivatalos formákat, sátuszokat is kap a Fuss babakocsival mozgalom. Azért tartottuk fontosnak, hogy komolyan vegyék a babakocsis futást, sportágnak tartsák hivatalosan is, illetve a számunkra fontos elveket is szerettük volna kommunikálni.

BSI nagykövetség és együttműködés

A BSI nagyon támogató volt a babakocsi futókkal. Engedtek minket versenyezni a nagy versenyeken, közösen kidolgoztunk egy verseny etikettet is. Ezen felül sátras kitelepülést is biztosítottak nekünk a versenyeken, így egy igazi kis fuss babakocsis banda központ volt nálunk minden eseményen. Baba-sátrunk is volt, így kényelmesen lehetett pelenkázni, szoptatni, öltözni a futó családoknak. Nagyon hálásak vagyunk  ezért a lehetőségért.

Egyesületi forma

2014 óta működünk egyesületként. Fontos volt számunkra a babakocsis sport elismerése, illetve azért is törekedtünk rá, hogy tudjunk pályázni, szerevezett formában működhessünk, rendezvényekhez támogatót szerezhessünk.

Alapelveinkről itt olvashatsz  bővebben.

2015-ben a Testnevelési Egyetem szakértői segítségével, egy 8 hetes szülés utáni programot hoztunk létre. Erre a programra 30 anyuka jelentkezett és 24 végig is csinálta. Egy komplex támogató program volt, melyben testi, lelki egyensúlyra is figyeltek végig a szakértők.

A program célja az volt, hogy megvizsgálják, hogy életmódváltással, elszántsággal, lelki támogatással és közösség erejével mit lehet elérni egy édesanya életében. A program nagyon sikeres volt. Szakértői csapatban volt pszichológus, edző, dietetikus és gyógytornász is.

Hetente 3 alkalommal találkoztunk, leginkább a Testnevelési Egyetem torna termében, ahol gyerekeinkkel közösen tornáztunk, edzettünk vagy egyeztettünk a dietetikussal a helyes táplálkozásról. Edzéstervet is kaptunk, valamit étkezési naplót is vezettünk végig.

A közösség nagyon összekovácsolódott és rengeteg változás történt a 8 hét alatt. Azon felül, hogy még jobb állapotba kerültek az anyukák lelkileg, még testi változásokon is átmentek, izmosodtak, fogytak. Rendkívül hasznos volt, vannak, akik a mai napig tudják tartani, alkalmazni az ott tanultakat.

Blog bejegyzést itt olvashatsz róla:

http://www.fussbabakocsival.hu/blog/item/50-valtoztass-hogy-valtozhass.html

https://salatazz.hu/szakmai-rendezvenyek/36-szakmai-rendezvenyek/valtoztass-hogy-valtozhass

Egy online felhívást tettünk közzé 2015-ben, „3 kerékkel a Föld körül. „ fantázia nevet adtuk neki. Mivel országosan voltak babakocsis tagjaink, sőt, határon túl is, szerettük volna összefogni az egész csapatot, és az online felhívás tökéletes lehetőségnek bizonyult mindenki számára. Férjem, Zsolti, lehetetlennek tartotta, hogy teljesítjük a célt, de tévedett. Ugyanis nagy dolgot tűztünk ki, de a célok arra vannak, hogy kimozdítsanak a komfort zónából és bele adjunk apait anyait, nem igaz? 😊  
A játék célja az volt, hogy összefogva, EGYÜTT, fussuk körbe virtuálisan az egyenlítő hosszát, ami 40. 075 kilométer!!!!

Az edzésonline-al közösen, létrehoztunk egy felületet, amire be tudtak regisztrálni a babakocsis futók és gyűjteni tudták egy közös helyen a kilométereket. És bizony gyűltek, gyűltek meseszépen.

Mérföldköveket állítottunk 100 km, 300 km, 500 km, 750 km és 1000 km teljesítéséhez. Ajándékokat adtunk, ha ezeket a kilométereket megfutották a családok. Könyökzsinórt, kulacsot, pólót.

Augusztusra teljesült is a játék mindenki hatalmas örömére!! Irtó lelkesek voltunk, így év végén egy hatalmas Gála keretében meg is ünnepeltük. A tombolán a rengeteg nyeremény mellett egy BOB prémium futóbabakocsit is kisorsoltunk. 425 babakocsis bulizott együtt.

Blog bejegyzéseinket itt olvashatjátok a játékról.

http://fussbabakocsival.hu/blog/item/52-ugandai-kocogas-108-babakocsissal.html

2015-ben, jelentkeztünk egy inkubációs programra, melybe be is válogattak minket. Civil szervezetek számára hirdették ki a mentor programot, melyben fődij is volt, 350 000 FT.

A programba én, Nyári Fruzsi az alapító vettem részt és képviseltem az egyesületet. 3 hónap alatt vállalkozás fejlesztésről tanultunk, illetve az egyesületi projektet bontottuk ki, hogy minél inkább eltartsa magát vagy akár profitos legyen az egyesület.

Történelmet írtunk ebben a programban, ugyanis 2 első helyezett lett, mert a szakmai zsűri nem tudott dönteni két projekt között, így a Fuss Babakocsival mozgalom is elhozhatta az egyik fődíjat nagy örömünkre.

Bővebben a programról itt olvashatsz:

http://www.fussbabakocsival.hu/blog/item/54-igen-megnyertuk.html

Első perctől azért szerelem nekünk a babakocsis futás, mert rengeteg jótékony hatását tapasztaljuk az egész családban. Ezért is szerettük volna egy kampánnyal felhívni a figyelmet, hogy lássák, ez nem egy őrült hóbort a családok körében, hanem egy segítő, támogató eszköz.  

Így 10 anyuka, a fuss babakocsival közösségből vállalta, hogy elmeséli történetét, és arccal is vállalja ebben a kampányban, hogy nekik miben segített. Rendkívül megható volt olvasni a történeteket és nehéz volt kiemelni 10 anyukát, akiket publikáltunk végül a kampányban, hiszen mind csodálatosak.

Végül olyan témák kerültek be, mint szülés utáni depresszió, inzulin rezisztencia, sokat dolgozó férj és 3 gyerek mellet hogyan lehet sportolni vagy akár nagyszülőként.

Nézzétek meg a képeket és olvassatok bővebben erről a csodás kampányról részletesebben ITT

https://csaladhalo.hu/tortenetek/kiszakadni-a-mokuskerekbol-igy-lehetsz-ujra-onmagad/

https://csaladhalo.hu/hatter/kepek-igy-fut-egy-valodi-no-babakocsival/

Ha értesülni szeretnél eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre, és cserébe ingyenes letöltheted babakocsival futóknak szóló kisokosunkat.

Sárdi Szilvia
Sárdi Szilvia
Tovább olvasom
Mivel jelenleg is aktív bérlőtök vagyok, szeretném megköszönni, hogy vásárlás előtt lehetőségem van több babakocsit is kipròbálni. Az átadás és az időpont egyeztetése nagyon rugalmasan ment, a babakocsi, amit kaptam olyan, mintha új lenne. Alig várom a következőt Köszönöm!
Lévainé Halmos Kata
Lévainé Halmos Kata
Tovább olvasom
Többször is béreltem ikres futóbabakocsit Fruzsiéktól. Rövid és hosszú távra is. Nagyon jó állapotban lévő kocsikat kaptunk, télen ajándék lábzsákokkal. Mindenkinek jó szívvel ajánlom Fruzsiékat korrekt, rugalmas, kedves anyuka ♥️
Brunda Anett
Brunda Anett
Tovább olvasom
A Fruzsiéktól bérelt Thule glide típusú futóbabakocsi szuper, újszerű állapotban volt, élmény volt vele a futás. Számomra nagyon hasznos volt kipróbálni pár hónapig ezzel a kocsival a futást mielőtt saját kocsiba beruháztam. Én nem Thule-t vettem de most már látom hogy a Thule az igazi ! Az átadás nagyon gördülékenyen ment, igazán rugalmas a csapat.