TFK

Mi a kölcsönzőnkbe egy régebbi típusú TFK joggert szereztünk be. Azóta már kijött az új generáció, melyet 150.000-250.000 Ft között lehet megvásárolni, de jelenleg inkább csak külföldön. Magyarországon a Brendonban lehetett kapni, de most épp nem lehet, így marad a régebbi használt babakocsik felkutatásának lehetősége vagy a netes vásárlás külföldről, aminél lehet, hogy még áfát és szállítást is kell pluszban fizetni.

Első benyomás:

Hú, de nagy monstrum ez a babakocsi! – viszont irtó stabil és sok extra van rajta.

Alap tulajdonságok:

Ez a babakocsi jól össze van rakva. Már gyárilag több aprósággal látták el, amely a szülő és a gyerek számára is különös kényelmet biztosít. Olyan, mint a francia autók, a nők kedvence, mert tele van rejtett pakoló rekeszekkel. 😊

3 darab felfújható, 40 centiméteres fix kerékkel rendelkezik. A tolókar állítható magasságú, a lassítást kézifék segíti, mely ennél a típusnál hátsó tárcsafékes megoldást jelent. Könnyen össze lehet csukni és szét lehet nyitni, de a hátsó kerekek – a hátsó fékrendszer miatt – csak 2-3 mozdulattal szedhetők ki. Összecsukva nagyobb, mint az átlagos futóbabakocsik. Hatalmas kupolájába beépített szúnyoghálót szereltek (!). A további kényelmet rengeteg kisebb-nagyobb tárolózseb biztosítja! Alsó tároló kosara elég tágas. Kiegészítő segítségével mózessel is felszerelhetjük és már újszülött kortól használhatjuk. Nagyon stabil, masszív babakocsi. A baba védelmét extra rugózás biztosítja.

A gyermekek előtt elhelyeztek egy kapaszkodót, amit kiszedhetünk, ha nem szeretjük. Csemetéink biztonságát 5 pontos biztonsági öv garantálja.

Ez a babakocsi a legnagyobb az általunk próbált márkák közül ülőfelület tekintetében is. Vagyis ennek a legmagasabb a háttámlája és a legnagyobb az ülése, így, ha valaki felhív minket, hogy eltört az 5-6 éves gyermeke lába és kellene valahogy közlekednie gipszben is, ezt a babakocsit szoktuk ajánlani.

Fontos, hogy figyelni kell, mert használt fórumokon árulnak „futókocsi” címszóval kis kerekű TFK babakocsikat is, de ezek megvételét semmiképp nem ajánlom, hiszen a kocsi akkor is nehéz és elég nagy, viszont – a kicsi kerekek miatt – futni nem könnyű vele.

Előny:

Nagyon sokáig lehet használni, hiszen kiegészítővel egészen kis kortól akár 4-5 éves korig megfelel. Imádnivaló benne a sok pakolási lehetőség és a beépített szúnyogháló.

Hátrány

A huzatot nem lehet könnyen, nedves ronggyal tisztítani. Nekem még azért sem a kedvencem, mert attól, hogy nagyon nagy a kocsi nem lehet olyan kicsire összecsukni, mint a többi futóbabakocsit.

TIPP:

Próbáld ki mielőtt megveszed.

Termékjellemzők:

  • Babakocsi típusa: Futó
  • Ülések száma: 1
  • Ülés pozicionálás: Menetirányú
  • Korcsoport: Újszülött kortól
  • Biztonsági rendszer: 5 pontos
  • Méretek (összecsukva, h x sz): 98 cm x 60 cm x 39 cm
  • Súly: 12.9 kg
  • Terhelhetősége: 34 kg
  • Kerekek száma: 3
  • Kerék mérete: 40.6 cm

Oszd meg!