Trille

Ez a babakocsi egy nagyon könnyű kis babakocsi. Korábban 75.000 Ft körül volt kapható Magyarországon egy online bababoltban, de jelenleg már csak használtan és csak külföldön találtam meg.

Alap tulajdonságok:

3 db fix, 40 centiméteres, felfújható kerékkel rendelkezik, a kupolája viszonylag nagy, egyenes, a gyermek arca elé nem behúzható. Az ülésnél nagy pozitívum, hogy ezt a márkát kivehető ülésbetéttel hozták forgalomba, így a betétet könnyedén ki tudjuk mosni, akár mosógépben is. Pakolhatunk az ülés alatti kosárba, az apróságok tárolására pedig két zsebet helyeztek el a kupola oldalán. Szokás szerint van egy kis „kukucslyuk” a kupola tetején, hogy lássuk a gyermeket futás közen is. A háttámla alvó pozícióba dönthető és a baba bekötésére 5 pontos biztonsági öv szolgál. A tolókaron, a lejtőn lefelé menethez, felszereltek egy lassító féket, de ezen felül lábfékkel is ellátták a babakocsit. A szülők örömére ez a babakocsi könnyen összecsukható és szétszerelhető. Hátsó kerekeit egy mozdulattal ki lehet venni, az elsőt pedig ugyanúgy, mint a többi márkánál, a bringákéhoz hasonlóan lehet kitekerni. Véleményem szerint ezt a márkát – az ülés mérete miatt – kb. 2,5 éves korig lehet kényelmesen használni.

Hátrány:

Ezt a kocsit több okból is a középkategóriás babakocsik közé sorolnám. Kalkulálni kell vele, hogy a babakocsi vázának van egy kis ringása, ezért egy prémim márkához képest, kevésbé stabil. A kerekek rögzítése is kevésbé stabil egy magasabb kategóriájú márkához képest. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy kiesik a kereke, de érzékelhető egy kis mozgás, kotyogás.  

Összességében a babakocsiról a következő a benyomás: jó könnyű kis kocsi, alacsony, törékenyebb anyukáknak szuper, mert méretre is kisebb a többihez képest, DE a váznál érzékelhető egy kis ingás-ringás. Kevésbé stabil. Extra rugózással nem rendelkezik.

Előny:

Az ülés plusz belső betéttel van ellátva mely könnyen kiszedhető és mosható.

TIPP:

Itt is működik az aranyszabályom, amit minden márkánál el szoktam mondani. Inkább egy használt prémium márka, mint egy új középkategóriás. De ha ebbe szerettek bele, akkor is tudni kell, hogy százszor jobb, mint egy városi kocsival futni, hiszen fix kerekes futóbabakcsiról beszélünk, csak mivel nincs rugózása, inkább csak 1 év fölötti gyerekek esetében ajánlanám.

Oszd meg!