12 tipp, hogy fuss babakocsival!

Sok friss kismama nem érzi jól magát szülés után a bőrében mert súlyfelesleggel küzd, de el sem tudja képzelni, hogyan teremtsen még időt és energiát a testmozgásra. Ráadásul hogyan oldja meg a baba felügyeletét, ha egyáltalán elvan gyermeke mással. Attól, hogy édesanya lettél és felszedtél pár kilót (ahogyan az egy várandósság esetén teljesen normális), még nem kell azt hinned, hogy nem lehetsz már fitt, és hatalmas mami cuccokban sem kell járnod örökre. 🙂 Szépen fokozatosan visszanyerheted szülés előtti alakodat, vagy legalábbis megközelítőleg azt, ebben biztos lehetsz. Ráadásul egészségedért és alakodért babáddal együtt is tehetsz. Nem kell dadust hívnod heti háromszor egy órára.
Külföldön már semmi különös nincs abban, ha az anyukák egy három kerekű kocsival kocognak gagyarászó babájukkal. Teljesen bevett szokás, hogy így hozzák magukat újra formába testileg és lelkileg is.

Íme 10 tipp, hogy Fuss babakocsival!

1, Futó babakocsi. Találd meg a számodra megfelelő futásra alkalmas babakocsit. Tájékozódj róla, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen. Használd ki a lehetőséget, hogy vásárlás előtt akár kölcsönözhetsz is több típust, és dönts utána mert sok márka van a piacon különböző árkategóriákban.

2, Lépésről lépésre. Figyelj a tested jelzéseire, úgy fuss, hogy jól essen. Ha bármi kellemetlenséget érzel hagyd abba. Szülés után türelemmel kell lenni a testi regenerálódást illetően. Teljesen rendben van, ha gyors gyaloglással kezdesz, majd kocogsz és gyalogolsz rövidebb távok esetében is. A 6 hetes kontrollt mindenképp várd meg, orvosod javaslatát kérd ki a sportolással kapcsolatban.

3, Babád kora. Győződj meg róla, hogy babád már elég idős és fejlett a rendszeres futáshoz. Javasolt megvárni a 6 hónapos kort, mivel a futó kocsik nagy része sport üléses. A babának már ülnie kell, magától kell tartania a fejét. Ha ezt nem bírod kivárni, akkor mózeskosarat (majd hordozót) helyezz a futó kocsidra.

4, Fuss zene nélkül. Ugyan sokkal könnyebb zenét hallgatva futni, viszont ha otthon hagyod a zenét, akkor tudsz beszélgetni babáddal és biztosan meghallod ha sírdogál vagy mondani szeretni valamit.

5, Öltözz az időjárásnak megfelelően te is és babád is. Tegyél a babakocsi tárolójába egy kis plédet vagy kabátot babádnak ha fázna. Attól, hogy neked meleged van futás közben, még nem biztos, hogy babád nem fog fázni a menetszéltől vagy attól, hogy egy helyben ül.

6, Elemózsiát és játékot. Érdemes valami kis játékot magatokkal vinni, így ha kicsi unatkozik, oda tudd neki adni. Ha lehet felcsíptetős játék legyen, hogy ne dobálja ki. Illetve egy kis alma vagy buláta és víz is jól tud jönni. 🙂

10653755 393887174098421 5432655078716633520 n 1

7, Vidd magaddal a pelenkázó szettet. Dobj be a babakocsiba egy pelenkát, ha cserélni kéne, akkor ne emiatt rohanjatok haza edzés közben. Menet közben egy mini szünetet tartva, gyorsan ki tudod cserélni ha hátra döntöd a babakocsi üléstámláját.

8, Ne akarj egyéni csúcsot állítani. Ha babáddal futsz, akkor ne a sprintelés és az idő legyen az elsődleges célod, hanem a testmozgás, kocogás, a közös élmény.

9, Bemelegítés, nyújtás. Futás előtt kicsit mozgasd át a bokád, térded, melegíts be. A végén pedig mindig alaposan nyújts, hogy csökkentsd a sérülések esélyét.

10, Érezd jól magad! Újra formába lendülhetsz ha babakocsival futsz. Élvezd, ne szenvedj! Nem hajt a tatár, úgy fuss ahogy jól esik Neked is és Babádnak is hiszen ez a legfontosabb!

Na mire vársz? Fuss babakocsival? 🙂

Szeretettel:

Fruzsi

Fuss babakocsival

Oszd meg!