Hogyan öltöztessem babámat ősszel és télen?

Én kifejezetten szeretek hidegebb időben futni vagy akár mínuszokban is. Mivel babánkkal is megyünk ilyenkor is sétálni, szaladgálni, és nem a lakásban duzzogunk, így a babakocsis futásból sem kell őt kihagynunk.
Ősztől egészen a csípősebb hideg téli napokig, bátran lehet futni babakocsival, anélkül, hogy azon kellene aggódni, hogy babánk megfázik, náthás lesz. Csak ki kell tapasztalni, hogy mikor hány réteg ruhát adjunk rá. Ez nyilván gyerekfüggő is mivel van, aki kevésbé fázós, de a menet széllel mindenképp kalkulálni kell.

Megosztom veletek saját tapasztalatainkat, mivel a bölcsizés és a téli futás ellenére sem volt beteg Olivérünk, pedig egész télen futottunk 2 hét kivételével. Minket csak a jeges havas út tartott vissza, száraz időben gurítottuk a háromkerekűt. Mínusz 5-7 C és köd sem kifogás ha mozogni támad kedvünk!

1. Ahogy bejön a rosszabb idő ősszel, első dolog, ami alapfelszereltség kell, hogy legyen az egy polár vagy wellsoft pléd, illetve ha esős az ősz, akkor az esővédő. Réteges öltöztetést fontosnak tartom, mert futás után a játszóterezés, szaladgálás miatt jó ha van mit levenni majd felvenni.

Melegitő naci, body, póló, pulcsi és egy vékony kabát, vékonyabb fület betakaró sapka az alap ruhatár ilyenkor + pokróc!

2. Majd előkerül a melegebb kabát, sapka és a harisnya. Aki szeret plédezni, az plédezhet még nyugodtan, nekem mániám, hogy alulról is melegítve legyen a gyerkőc, így ilyenkor már teszek a popsija alá is egy vékony plédet vagy belecsavarom. De igazából én bundazsákot tartom jobbnak, mert az szél ellen is szuper és alulról is melegen tartja a popsit, így mi gyakran a melegítő nadrág szárát a zokniba tűrjük és harisnya nélkül betesszük a bundazsákba a kis manónkat.

Melegítő naci, harisnya, body, póló, pulcsi, vastagabb kabát, vastagabb sapka +pléd. (Vagy bundazsák harisnya nélkül)

4r

3.  A következő opció szinte ugyanaz, mint mikor már overállt veszünk elő. Igazából itt kérdés hogy overállt kedveljük jobban vagy ha kétrészesben van a gyerkőc. 5 C alatt én már mindeképp budazsákot használok, hogy meleg legyen poposi alatt is, maximum nem húzzúk fel a cipzárt nyakig.

Melegítő nadrág, harisnya, body, póló, pulcsi, kabát, bundazsák.

5r

4. Én nagyon szeretem az overállt, mert nem kell izgulni, hogy ki van Olivér dereka. Ez az az idő, amikor már tényleg repkednek a mínuszok, de száraz hideg van. 0 C környékén és ettől hidegebb időben már csak így mentünk futni.

Harisnya, overáll, body, póló, pulcsi, sapka, bundazsák.

6 r

5. Hardcore változat
Nem elég, hogy 0 C alatt van a hőmérséklet, még a köd is „esik”. De milyen jókat aludt nekünk így Olivér az esővédő mögött amit szépen beszuszogott, bepárásodott az ablaka és durmolt nagyokat..

Body, harisnya, póló, pulcsi, sapka, overáll, bundazsák, esővédő.

7r

Ami rendkívül fontos még ilyen időben a láthatóság! Következő bejegyzésemet erről fogom írni, mivel a babkocsikat, babánkat és magunkat is különösen fontos a korai sötétedés miatt minél több fényvisszaverővel, lámpákkal ellátni.

Nyári Fruzsi

Fuss babakocsival

www.fussbabakocsival.hu

Oszd meg!