Jön a cidri, de ettől még lehet futni! Babával is! De mikre figyeljünk?

Bár sokan, ahogy beköszönt a hidegebb idő, azonnal abbahagyják a futást, azért jó páran akadnak olyanok is, akik a rosszabb időjárás dacára is nekiindulnak a babakocsival róni a köröket. Ezekre a futásokra bizony érdemes jól felkészülni mind a mamának, mind a babának. Ebben próbálunk most egy kis segítséget nyújtani.

Fontos, hogy minden esetben rétegesen öltöztessük fel a gyerkőcöt. Sapka mindig legyen rajta, mert ez megvédi a fülét a hidegtől és a széltől. Mindenképpen ajánlott a ruha alá harisnyát is adni, mert az jó melegen tart, és biztos, hogy a derékmegoldása miatt bele lehet húzni a gyerkőc felsőjét, így nem fog elcsúszkálni, és kifázni a dereka. Pici gyermekek esetén a babakocsira ne csak lábzsákot tegyünk az őszi-téli időben, hanem figyeljünk arra is, hogy a baba alatt is legyen egy melegebb takaró, mert a babakocsik anyaga általában nagyon vékony, könnyen felfázhatnak alulról. A babát betakarni mindenképpen egy szélálló, vízlepergetős, meleg anyaggal javasolt, mert az nem engedi be a hideget a gyerkőc testéhez. Ősszel és télen a napsugárzás bár csekélyebb mértékben, de ugyanúgy veszélyes a baba bőrére, így érdemes olyan hidratáló krémet választani, ami esetleg véd a nap káros hatásai ellen is.

Télen sokkal korábban sötétedik, és a látási viszonyok is kedvezőtlenebbek, mint nyár végén, ősszel, ezért kifejezetten figyelnünk kell arra, hogy láthatóak legyünk az utakon a babakocsival. Ilyenkor igazán jó szolgálatot tehet egy fényvisszaverő matrica, melyet a babakocsira teszünk. Anyukáknak mindenképpen érdemes olyan futófelszerelést választani, mely fényvisszaverő csíkokkal van ellátva. A hideg, nehezen mozgatható kezek elkerülése érdekében hasznos lehet a babakocsit kézmelegítővel vagy kesztyűben tolni, és úgy futni.10670182 10203542313891604 8646266560549829236 n
Érdemes termoszt magunkkal vinni, hogy a futás közben és utána tudjunk a meleg italból magunknak és a babának is adni. Mivel ilyenkor már kevesebb a látnivaló a természetben, jó szolgálatot tehet egy babakocsira szerelhető játék, melynek folyamatos mozgása leköti a gyermek figyelmét, és akár álomba is ringatja. Fontos, hogy olyat válasszunk, melynek nincsenek apró részei, és mindenképpen bababarát anyagból készüljön, hogy a gyerkőc kedvére tudja gyömöszölni és rágni. Hosszabb futások alkalmával a gyermek kényelmét növelheti még a nyakpárna is.

Jól felkészülve az őszi-téli futásnak nincsenek igazán hátulütői, de figyeljünk arra, hogy mindig megfelelően öltözzünk fel, ne töltsünk túl sok időt a hidegben a babával, és legfőképpen készítsük fel előre mindkettőnk szervezetét erre az időszakra. Fontos, hogy az étkezéssel olyan hasznos vitaminokat juttassunk be, melyek segítenek megakadályozni a megfázás kialakulását.

Készült, a Mini-Manó Babacentrum közreműködésével.

Szeretettel:

Fruzsi, Fuss babakocsival!

Oszd meg!