Változtass, hogy változhass!

Mi történik szülés után a NŐvel?
Csodálatos korszak elé nézünk, anyák leszünk! Babánkkal nem tudunk betelni, millió képet készítünk, és küldjük a családnak. Persze közben zajlik ám a női-anyai létünk kívül-belül. Nagy változás ez minden szempontból. A szerencsésebb genetikával megáldottak, hamar visszanyerik alakjukat, de vannak akiknek nehézséget jelent több okból is. Nem tudják hogyan kezdjenek neki, nem tudják kire bízni a gyermekeket, és egyedül nem is elég motiváltak. Problémát jelenthet az is, hogy keveset vagyunk felnőtt társagában, depresszió is előfordulhat, jó néha kiszakadni a gagyarászásból, lelkünknek mindig jót tesz a közösség.

Mit lehet tenni, ha szoptatunk, keveset alszunk és szeretnénk, hogy újra fittek legyünk testileg- lelkileg?

Hozzuk meg a döntést, hogy változtatunk!!! Majd a recept a következő:  mozgás+ egészséges étkezés+ jó társaság!!

A Fuss Babakocsival Egyesület és a Testnevelési Egyetem hallgatóiból alakult Mozgástudományi Egyesület, különleges összetalálkozása eredményezett egy egyedülállót 8 hetes programot.

Pillanatok alatt állt össze a résztvevők csapata, 24 anyuka és babája döntött úgy, hogy változtat valamit, hogy változást érjen el. Szakértőkkel karöltve megvizsgáljuk, mit lehet elérni egy anyuka életében, ha tudatosan figyel étkezésére, nem feltétlenül diétázik, de egészségesebben étkezik és hetente 3-4 alkalommal olyan mozgásformákat végez, ahova még babáját is viheti. Így nem lehet semmi kifogás, ha valaki formálódni akar vagy fittebb szeretne lenni. Mindezt tudományosan vizsgáljuk közösen.
Ennek a kezdeményezésnek hála, a Testnevelési Egyetemen szokatlan dolgokat tapasztalhatnak 8 héten át, ugyanis babakocsik és tündéri babák lepik el a Barakk épületét hetente több alkalommal.

fotó 5 15
A hetirendünk a következő 4 edzésből áll:

Gyógytorna, Novák Attila vezetésével. Összetett gyakorlatsorokat csinálunk miközben néha jókat kuncogunk, mert igen szórakoztató Attila, mint egyetlen férfi a teremben a sok körülötte szaladgáló gyermekkel.

Téglási Tímea edző, erősítő óráján az általános iskolás tornaóra emlékei jönnek elő hébe-hóba, mert az erősítő gyakorlatok mellett akár a pók vagy törpejárás sem ritka. Ezeket az órákat soha nem ússzuk meg egy kis izomláz nélkül. 🙂

Van még 2×40 perc babakocsis futás szabadon választott helyen és időben. Igyekszünk hetente legalább egyszer közösen futni a Margit-szigeten.

fotó 3 22
Ezen felül pszichológiai teszteket is töltünk menet közben melyeket Dr. Boda-Ujlaky Judit elemez ki.  Dr. Bagi Éva Eszter 2 hetente pontos méreseket végez rajtunk a testösszetételre, súlyra és centire vonatkozóan. A főzési és vásárlási szokások egészségesebb irányba terelését és étrend összeállítását Dobák Zita dietetikus végzi.

Így lesz teljes a kép, mindenről pontos információink lesznek és törődnek is velünk, hogy baba és mama szempontból is ideális programot dolgozzunk ki anyukák számára, melyet a későbbiekben remélhetőleg egyre több anyuka vehet majd igénybe.
Köszönjük a lehetőséget és a rengeteg szervezést Heintz Bernadettnek, aki szintén a Mozgástudományi Egyesület tagja és lelkes Fuss babakocsis rajongó mióta megismert minket aminek nagyon örülünk!

Szeretettel:

Fruzsi

Fuss babakocs!val

Oszd meg!